Om sengeafsnittet

I Sengeafsnit 1 for Skolebørn i Skejby udreder og behandler vi børn i alderen 7-13 år med svære psykiske vanskeligheder. Det kan f.eks. være børn, som har: 

 • ADHD
 • Angst
 • Autisme
 • Depression
 • OCD
 • Psykoser
 • Adfærds- og følelsesmæssige forstyrrelser.

Du kan læse mere om de forskellige psykiatriske diagnoser hos børn her.

Du bliver typisk indlagt hos os, hvis du allerede er i gang med et forløb i Psykiatrisk Klinik for Skolebørn. Sengeafsnittet har otte døgnpladser, hvor du har eget værelse med toilet og bad.

Børnene er delt op i to grupper. Hver gruppe har sit eget grupperum, som er en slags dagligstue. Her spiser vi, ser tv og hygger os.

På afsnittet vil du bl.a. møde:

 • Sygeplejersker
 • Pædagoger
 • Psykologer
 • Læger.

Der er også tilknyttet en socialrådgiver. Afsnittet har en fast vågen nattevagt.

Vi arbejder miljøterapeutisk på afsnittet. Det betyder, at du bliver en del af en hverdag og et miljø, som kan hjælpe dig med at få det bedre.

Hverdagen på Sengeafsnit 1

Du vil gå i skole lige ved siden af Sengeafsnit 1 og deltage i forskellige fritidsaktiviteter på afsnittet. Nogle gange skal du også til undersøgelser i løbet af dagen. 

Alle børn på afsnittet deltager også i forskellige fælles aktiviteter. Det kan f.eks. være bålaften, filmaften, udeaktiviteter på legepladsen, leg i multisalen og aktiviteter i det kreative værksted.

Skole og aktiviteter varer ikke hele dagen. Du får også pauser og tid til dig selv.

Du kommer på afsnittet mandag morgen og tager hjem igen fredag for at holde weekend. Det kan dog ske, at enkelte børn også er her i weekenden.

Du kan læse mere om hverdagen på Sengeafsnit 1 her.

Dit besøg

Du og dine forældre bliver indkaldt til en forsamtale, inden vi indlægger dig. Her fortæller vi om hverdagen i afsnittet og giver jer en rundvisning.

Efter forsamtalen bliver du indlagt. Den konkrete indlæggelsesdag aftaler vi til forsamtalen.

Du får udleveret vores husorden med oplysninger og regler, som har stor betydning for vores fælles dagligdag. Afsnittet skal være et rart sted at være for alle, og derfor er det vigtigt, du læser og følger husordenen. Vi hjælper dig selvfølgelig, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget.

Husk at medbringe:

 • Sundhedskort
 • Skolebøger
 • Tøj
 • Hjemmesko
 • Regntøj
 • Sovedyr
 • Evt. medicin
 • Evt. småting, plakater eller billeder til værelset.

Du må gerne tage mindre musikanlæg, iPad og/eller bærbar computer med. Dine kontaktpersoner laver en aftale med dig om, hvornår og hvor længe du må bruge tingene.

Under indlæggelse

Ved indlæggelsen får du en sygeplejerske eller en pædagog som kontaktperson i afdelingen. Kontaktpersonen er den, som du, dine forældre og andre pårørende taler mest med.

Du får også en kontaktperson i behandlerteamet. Det er en psykolog, som du/I skal gå til samtaler hos.

Psykologen kommer og hilser på dig én af de første dage, du er her. Der er også en speciallæge i afdelingen, som taler med jer. Speciallægen er den overordnet ansvarlige for din behandling. 

Efter indlæggelse

Inden du bliver udskrevet, holder vi et møde med dine forældre, din skole og andre samarbejdspartnere. Vi taler med dem om, hvordan de bedst kan hjælpe dig, når du kommer hjem til din hverdag igen.

Når du bliver udskrevet, kan du skrive en hilsen til de fremtidige børn, som vi hænger op i sengeafsnittet. Her kan du se, nogle af de ting tidligere indlagte børn har skrevet:

"Du kan og du vil og du er skide god og sej."

"Det er træls og svært i starten, men selvom du ikke kan se det, er det det værd, når det er ovre. De voksne er søde og forstående."

"Du har kun et liv, så lev det fuldt ud, så skal det nok gå. Selvom man tror, man aldrig bliver glad igen, skal alt nok gå."

"Det er ikke så slemt, som man tror. Det er et dejligt sted at være med en masse dejlige mennesker."

"Det kan være svært i starten, men man falder hurtigt til. Man kan gå på skolen og der er et KREA-værksted og grupperum. Man kan også sige, hvis der er noget, man vil have til børnemødet. Alle er søde og de vil kun hjælpe dig."

Til pårørende

Vi ønsker et tæt samarbejde med dig/jer som forældre eller andre pårørende. Det har stor betydning, at du deltager aktivt ved møder, familiesamtaler og aktiviteter i afsnittet.

Du skal derfor forvente at have behov for at holde fri fra arbejde i forbindelse med aktiviteter og samtaler på afsnittet. 

Det er vigtigt, at vi har kendskab til jeres erfaringer med barnet gennem dets opvækst, da det sikrer den bedst mulige behandling og undersøgelse af barnet. Vi er selvfølgelig også meget interesserede i jeres syn på barnets udfordringer.

Du kan læse mere om undersøgelse og behandling af dit barn i vores information til forældre.

Vi tilbyder også undervisning til jer som forældre:

Læs også vores gode råd og vejledning til jer som forældre, når dit barn det svært.

Besøg på afsnittet

Som udgangspunkt er forældre ikke medindlagt. Ved forsamtalen og løbende gennem indlæggelsen taler vi sammen om, hvor meget og hvordan forældre og andre pårørende er sammen med barnet i afsnittet.

Du skal aftale besøg med personalet, da vi tager hensyn til andre planlagte aktiviteter og undersøgelser.

Besøgende skal melde deres ankomst til personalet og fortælle, når de tager hjem igen. På den måde kan vi bedst tage os af og hjælpe jeres barn med besøget.

Efter indlæggelse

Når jeres barn ikke længere skal være indlagt, holder vi et netværksmøde med jer som forældre og andre samarbejdspartnere. Det kan være:

 • Skolen
 • Socialforvaltningen
 • PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning).

På netværksmødet kommer vi med anbefalinger til, hvilken støtte jeres barn har brug for fremadrettet.

Vi vil gerne sikre en god overgang mellem indlæggelse og udskrivning. Derfor har vi et behandlingstilbud, der hedder Tværfaglig Udgående Funktion (TUF). Du kan læse mere om TUF her.

Find vej

Adresse og kort

Parkering

Offentlig transport

Café og kiosk

Kontakt

Telefon

7847 3110

Telefontid

Sengeafsnit 1 er bemandet døgnet rundt, så du kan altid ringe til os.

Send mail via borger.dk

Adresse

Sengeafsnit 1 for Skolebørn

Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling (BUA)

Palle Juul Jensens Boulevard 175, Indgang K

8200 Aarhus N

Akut hjælp

Se hvem du kan kontakte, hvis du har akut brug for hjælp