Nu kan du som patient og pårørende få information om behandlingsmuligheder og gode råd om PTSD på en række sprog - inkl. ukrainsk.

PTSD kan ramme alle, der har været udsat for voldsomme hændelser. Det kan både være noget, man har været vidne til, eller noget man selv været udsat for. Typiske oplevelser, der kan medføre PTSD er biluheld, voldtægt, overfald, brand, krig og tortur.

Nogle flygtninge rammes af PTSD. Derfor er patientvejledningen PTSD hos voksne, foruden engelsk, også oversat til en række sprog, der tales i krigshærgede områder. Hidtil har det været arabisk og farsi, men pga. den nuværende krig i Ukraine er teksten nu også oversat til ukrainsk.

Find "PTSD hos voksne"

Har du eller en pårørende brug for information om PTSD på arabisk, farsi, engelsk eller ukrainsk? Så kan du henvise dem til siden her, hvor vi har samlet alle patientvejledninger på fremmedsprog.

Klik på 'PTSD' og vælg det sprog, der er relevant for din patient. Du kan også printe og udlevere teksten.

Fakta

Den danske udgave af PTSD hos voksne er opdateret og godkendt af Mette Brinck-Jensen, ledende psykolog i Klinik for PTSD og Angst i december 2021. Teksten er efterfølgende oversat i samarbejde med et oversættelsesbureau.