Man kan behandle angst med medicin og psykoterapi. Du og dine pårørende kan også få undervisning i angst. Det kalder man for psykoedukation.

Behandling foregår enten i kommunen hos praktiserende læge, praktiserende speciallæge i psykiatri eller hos psykolog, eller i regionen hvor den varetages af psykolog, læge eller anden faggruppe.

I 10% af de sværeste tilfælde vil behandlingen foregå i hospitalspsykiatrien. Man bliver næsten aldrig indlagt udelukkende på grund af en angstlidelse.

Man kan behandle angst med medicin og psykoterapi. Man kan få behandling med enten medicin eller psykoterapi eller med begge dele på samme tid.

Psykoterapi og medicin er stort set lige effektive former for behandling. Der er dog den forskel, at medicin kun virker, så længe man tager det. I psykoterapi lærer man at anvende metoder, som man også kan bruge efter behandlingen er afsluttet.

Undervisning i lidelsen – psykoedukation

Film: "Livet med angst" - Behandlingsmuligheder

I denne film kan du møde Katrine og Leif, der begge har angst, samt psykolog Anna Johansson fra psykiatrien i Region Midtjylland.

Filmen er produceret af psykiatrien i Region Midtjylland i 2021.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Psykoterapi

Psykoterapi

Du kan læse mere på siden om psykoterapi.

Øvelse: Knyt hænderne

Se videoen og prøv én øvelse, som måske kan hjælpe dig, næste gang du mærker angsten.

Videoen er produceret i 2021 af Region Midtjylland.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Medicin

Medicin mod depression

Læs mere om forskellige lægemidler, opstart i behandling m.m. på vores side om Medicin mod depression

Bivirkninger ved medicin

Tekst på denne side er opdateret i marts 2022. 

Senest revideret af Mikkel Arendt, specialpsykolog, Klinik for PTSD og Angst, Afdeling for Depression og Angst, Aarhus Universitetshospital Psykiatrien.