11.02.2023

23 procent af professorerne på danske universiteter er kvinder. Det viser tal fra Uddannelses- og Forskningspolitisk Redegørelse 2019. På visse parametre halter Danmark efter vores skandinaviske naboer og ligger under EU-gennemsnittet i forhold til ligestilling i forskning.

I artiklerne her går vi tæt på tre kvindelige forskere fra Psykiatrien. De fortæller, deres oplevelser med at være kvinde i forskning, hvad de er stolte af at have opnået, og hvem der inspirer dem i deres arbejde.

Marlene Schouby Bentestuen

"Jeg husker, da vi præsenterede resultaterne i et af de psykiatriske ambulatorier, var der en af behandlerne, som spurgte: "Må vi så bruge spørgeskemaet nu?". At blive mødt med den velvillighed til at implementere det, var ret stort for mig," fortæller Marlene. 

Læs hele interviewet Kvinder i forskning: Marlene Schouby Bentestuen.

Sanne Lemcke, klinisk sygeplejespecialist Sanne Lemcke, klinisk sygeplejespecialist

Sanne Lemcke

"Hele min karriere har jeg været optaget af børn med autisme og ADHD. Det er så vigtigt at få hjulpet dem til en god start på livet. Og få hjulpet familierne, som virkelig er belastet og misforstået rigtig mange steder," fortæller Sanne.

Læs hele interviewet Kvinder i forskning: Sanne Lemcke. 

Tine Holm

"Diversitet i forskning er virkelig vigtigt. Det har givet mig rigtig meget at lave projekter med forskere, der har forskellige forskningstraditioner, faglige baggrunde, kulturer og forskningsområder," fortæller Tine. 

Læs hele interviewet Kvinder i forskning: Tine Holm.