Fødselsdepressioner i Danmark

24.02.2023

For mange er det at vente sig og få børn forbundet med forventninger om glæde og lykkefølelse. Nogle forældre udvikler dog en depressiv tilstand i perioden fra under graviditet til barnet er blevet et år. Denne tilstand kaldes en fødselsdepression og rammer både mænd og kvinder.

I Danmark udvikler ca. 11 % mødre og ca. 7-8 % fædre en fødselsdepression.

Man ved, at forebyggelse, opsporing og behandling kan reducere forekomsten og alvoren af fødselsdepressioner. Mange får dog ikke den hjælp, de kunne have gavn af, og er tilbageholdende med at søge hjælp.

Sundhedsstyrelsen har derfor udviklet forskellige materialer til borgere for at øge viden om fødselsdepression og bidrage til at nedbryde fordomme og skabe større åbenhed i samfundet.

Du kan finde Sundhedsstyrelsens materiale om fødselsdepression her.

Du kan også tage et kig på de fire film herunder, der har fokus på fødselsdepression.  

Behandling af fødselsdepression

Du kan kontakte din egen læge, hvis du mistænker eller har en fødselsdepression.

Din praktiserende læge kan henvise dig til en af vores afdelinger. Det er i voksenpsykiatrien, vi udreder og behandler dig for en følelsesdepression.  

Du kan komme i behandling her:

Hvis der opstår problemer med din tilknytning til dit barn, kan vi henvise dig til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling. Det kan ske uanset, om du som forælder er henvist til Psykiatrien eller ej. Her er det nemlig tilknytningen til dit barn, der er i fokus. Hvis du som forælder ikke er henvist eller i forløb i psykiatrien, skal denne henvisning komme fra din egen læge.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.