21.06.2023

Igen i år var Huset i bevægelse en kæmpe succes i Randers, hvor nøgleordet er fællesskab. Hvert år har sit helt eget tema, hvor årets tema var gøgl. Det betød, at dagen bestod af gøglershow og en gøglerplads – hvor man selv kunne prøve kræfter med bl.a. jonglering, kaste bolde efter mål og sækkeløb.

Sygeplejerske Emilie Simone Hansen, som deltog i Huset i bevægelse fortæller således:

 

Der var liv i hele huset både på boldbanerne, gangene og aktivitetsrummet. En fantastisk dag, hvor alle var samlet om aktiviteterne. Det er en skøn dag, hvor vi så patienter, som normalt holder sig for selv var med til aktiviteterne.

Fællesskab i blåt

Dagen starter med at alle får udleveret en blå trøje – og inden klokken var 9, gik alle rundt i blå trøjer. Formålet med de blå trøjer er, at samle hele huset på tværs og vise, at alle deltager på lige vilkår.

Emilie fortæller også, at det, at alle er ens klædt, er vigtigt for dagen:

Det med alle er ens i tøjet giver noget helt unik – man kan pludselig ikke se, hvem der er patient, behandler eller overlæge. Vi ser, at patienterne oplever deres behandler i et helt nyt lys, når de får lov til at dyste mod deres læge i spil curling".

Huset i bevægelse

Huset i bevægelse blev første gang afholdt i 2016. Bevægelsesdagen startede ved et ønske om at lave motion sammen og derigennem skabe sammenhold på tværs af afsnit, patienter og personale. Det blev en succes allerede første år.

Siden har dagen udvidet sig med flere dage og flere tiltag. Tirsdag står på loppemarked for personalet, hvor overskuddet går til næste års udgave af Huset i bevægelse. Tingene, som ikke bliver solgt, bliver delt ud gratis til patienterne dagen efter.

Onsdagen er den helt store aktivitetsdag, hvor både behandler og patienter dyster i en lang række aktiviteter såsom bowling, curling og bordtennis. Dagen står også på grillmad, underholdning og meget mere. Hvert år bliver patienterne også forkælet med en overraskelse. Årets overraskelse var, at der var gratis hønsebanko med fine præmier fra byens forretninger.

Huset i bevægelse sluttede i år for første gang med fælles morgenmad for personalet om torsdagen. Formålet er at sige tak for opbakningen til hele personalegruppen og slutte et par festlige dage af sammen.

Skaber fællesskab

Formålet med dagen er at skabe fælleskab på tværs af hele huset både blandt personale og patienterne – og det må man sige, at det lykkes år efter år. Jette Søgaard Jakobsen, som står bag konceptet fortæller, at Huset i bevægelse vokser sig større og større hvert år. Og det er blevet en dag, hvor personalet slåsser om at få dagvagten.