19.04.2023

Kender du EN AF OS-ambassadørerne?
Det kommer du måske til, for vi har netop uddannet hele 27 af dem.

I PsykInfo Midt i Region Midtjylland arbejder vi med at afstigmatisere, mindske fordomme, nedbryde tabuer og øge viden om psykisk sygdom. Det gør vi i samarbejde med den landsdækkende indsats EN AF OS.

Det kan være sårbart at stille sig op og fortælle. Men at dele fortællingen med andre er med til at skabe glæde og håb, men også forbedringer i den måde personer med psykiatriske diagnoser bliver mødt på.

På uddannelsen bliver kandidaterne klædt på med værktøjer i kommunikation, planlægning og formidling af egne fortællinger. Det er vigtigt at finde ind til ambassadørernes egne fortællinger og form, for alle personer og historier er unikke.

Ambassadørernes arbejde

De personlige perspektiver er grundlæggende for ambassadørernes arbejde. Derfor er opgaverne tænkt ind i mange forskellige sammenhænge. På eksempelvis sygeplejerske-, pædagog- og psykomotorikuddannelsen skal ambassadørerne være med til at give de studerende indsigt i, hvor vigtigt mødet med mennesker er, ved at fortælle om mødet med patienten eller måske den sårbare studerende.

Derudover deltager ambassadørerne på f.eks. personalemøder og morgenkonferencer på somatiske og psykiatriske afdelinger og er med til at afholde ca. 30 årlige temaaftener om psykisk sygdom.

Nu står de nye ambassadører klar til at løse opgaverne sammen med den øvrige ambassadørgruppe, der nu tæller i alt 80 personer.