16.12.2022

Der skal bygges en ny psykiatri i Viborg, og i den forbindelse har Psykiatrien i Region Midtjylland nu udvalgt fem hold af rådgivere til at deltage i. udbuddet om opgaven som totalrådgiver på projektet Ny Psykiatri i Viborg.

Ud af et samlet felt på ti ansøgere er følgende fem rådgiverhold valgt til at byde på opgaven:

  • AART Architects DK A/S, Rubow arkitekter A/S, NORCONSULT A/S
  • Arkitema Architects, COWI
  • CF Møller Architects, Søren Jensen
  • Friis & Moltke Architects, ERIK Arkitekter, LYTT Architecture, Ingeniørerne, Viggo Madsen - Rådgivende Ingeniører
  • Rambøll Danmark A/S, LINK Arkitektur, SLA

- Vi er glade for, at vi har sat navn på de fem tilbudsgivere, så vi nu er et skridt nærmere etableringen af en tidssvarende og fremtidssikret Psykiatri, der tilbyder de bedste muligheder for behandling af psykiatriske patienter og er en attraktiv arbejdsplads for personalet, siger Henrik Gottlieb Hansen (A), formand for udvalget for bæredygtighed, teknologi og anlæg.

Han bliver suppleret af Tina Ebler, hospitalsdirektør i Psykiatrien:

- Det er et yderst kompetent felt af rådgivere, som vi håber kan give nogle varierede forslag til, hvordan opgaven med at etablere en ny psykiatrisk afdeling kan løses på et byggeområde, der rummer udfordringer med både kuperet terræn og historiske interesser, siger hun.

De fem prækvalificerede hold kan nu bruge tiden frem til maj 2023 til at arbejde på deres forslag til, hvordan den nye psykiatriske afdeling i Viborg kan se ud. Efter sommerferien skal vinderen – sammen med ledere og medarbejdere fra Regionspsykiatrien Midt – i gang med at arbejde videre med vinderforslaget. 

Yderligere information: 

Henrik Gottlieb Hansen, formand for udvalget for bæredygtighed, teknologi og anlæg, 2129 9726, henrik.hansen@rr.rm.dk

Tina Ebler, hospitalsdirektør, 2785 4484, tinebl@rm.dk