Oplæg i Café Liv


Sådan foregår det

Hvad er Café Liv?

Café Liv er tiltænkt alle, der har lyst til at få en god snak, dele erfaringer med andre ligesindede, og måske blive styrket i at komme ud blandt andre mennesker.

Det kan også være, at du bare ønsker at være til stede og ikke sige noget, og det er også helt okay.

Hver måned vil der være et oplæg omkring livet. Efterfølgende vil der blive lagt op til en snak om dagens emne i mindre grupper. 

Der vil blive serveret lidt til ganen. 

Oplæg i Café Liv

  • Hvordan kan naturen bruges i recovery?

Onsdag d. 17. januar kl. 13 - 14.30

Svend Hamann og Martin Nielsen kommer forbi CAFÉ LIV og fortæller om "Ophold i naturen". Konsekvensen er en stigende følelse af velvære, ro, vitalitet og positivitet. Dvs. at det ’at være i naturen’ i sig selv har en positiv effekt på depression, negative tanker, tankemylder og evnen til at sortere i indtryk. Det kender du måske fra dig selv?
  • Særligt CAFÉ LIV arrangement for dig/jer som er pårørende

Onsdag d. 7. februar 2024 kl. 19.00 – 20.30

Vi starter med at høre to oplæg, hvorefter der er dialog i mindre grupper, hvor du/I også har mulighed for at stille spørgsmål, til de Recovery-mentorer/Peer-medarbejdere, som deltager i CAFÉ LIV.

  • MusiCure

Tirsdag d. 27. februar kl. 13 – 14.30

MusiCure er evidensbaseret og stimulerende musik og film med natur, som er udviklet specielt til sundhedssektoren. Formålet med MusiCure er at skabe positive motiverende oplevelser og et livsbekræftende miljø.

Effekten af MusiCure er blevet dokumenteret gennem 20 års forskning, publiceret internationalt i medicinske tidsskrifter. Forskning, som bl.a. viser reduktion af stress og angst, frigivelse af kvalitetstid for personalet, bedre livskvalitet samt hurtigere udskrivelse af patienter.

Den originale specielt komponerede MusiCure musik og filmproduktionerne er skabt specielt til hele sundhedssektoren af komponisten Niels Eje og producer Inge Mulvad Eje, som vi får besøg af i CAFÉ LIV. Udviklingen af MusiCure startede i 1998 på Rigshospitalet og de øvrige Universitetshospitaler i Danmark og Norden.

  • Selvmedicinering/misbrug

Tirsdag d. 19. marts kl. 13 – 14.30

Misbrug er en psykisk lidelse. For nogle er misbruget en måde at dulme fx angst, depression eller en anden psykisk sygdom, og det er dermed en form for selvmedicinering. Omvendt kan et misbrug udløse psykisk sygdom som depression, angst, skizofreni og en lang række fysiske sygdomme.

Misbrugskonsulent Jes kommer forbi CAFÉ LIV. Hans oplæg vil omhandle rusmidler, afhængighed og hvordan en afhængig hjerne fungerer.

  • SIND Aarhus

Tirsdag d. 30. april kl. 13 - 14.30

SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed arbejder for at skabe forståelse og tolerance for mennesker med sindslidelse og deres pårørende. SIND hjælper også, når den enkelte familie eller sindslidende pludselig står i en svær situation. SIND støtter og driver fx tilbud om dialog, information, juridisk bistand, uddannelse og rådgivning samt meningsfuldt samvær med ligestillede.

Til CAFÉ LIV kommer der en repræsentant fra deres voksenarbejde i telefon- og pårørenderådgivning, som vil fortælle om deres arbejde i SIND Rådgivning for voksne samt en repræsentant for deres børn, unge og familieafdeling, som vil tale med børn og unge om psykisk sygdom. 

  • Mestringsdagbog

Onsdag d. 29. maj kl. 13 – 14.30

Jeppe har diagnosen uddifferentieret skizofreni og PTSD. En af hans vigtigste erfaringer er brugen af personlig målestok. En teori der handler om at se udvikling over tid for at kunne forstå sin udvikling. Som skizofrenipatient ER man ikke skizofren. Man ER ikke sin sygdom og sygdom skal ikke kontrollere ens liv.

Jeppe har udviklet bogen Diary Crew, der med sine øvelser og værktøjer hjælper brugeren med at strukturere sin hverdag og reflektere over vigtige emner. Du kan besøge hans side på diarycrew.dk. Jeppe har langt hen ad vejen lykkedes med at leve ud fra disse erfaringer, og det vil han gerne fortælle jer mere om. Jeppe glæder sig til at komme og møde jer.


Hvem?


Hvor og hvornår

  • Onsdag den 17. januar kl. 13-14.30

  • Onsdag den 7. februar kl. 19-20.30 (pårørendecafé)  

  • Tirsdag den 27. februar kl. 13-14.30

  • Tirsdag den 19. marts kl. 13-14.30

  • Tirsdag den 30. april kl. 13-14.30

  • Onsdag d. 29. maj kl. 13-14.30.


Tilmelding


Kontakt

Telefon

7847 1880

Telefontid

Mandag: Kl. 8-15.30

Tirsdag: Kl. 8-17

Onsdag: Kl. 8-17

Torsdag: Kl. 8-15.30

Fredag: Kl. 8-15

Adresse

Psykiatrisk Klinik 1

Afdeling for Psykoser

Aarhus Universitetshospital Psykiatrien

Palle Juul Jensens Boulevard 175, Indgang K

8200 Aarhus N

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.