Under din indlæggelse støtter vi dig i at få en fysisk aktiv hverdag, og motionen indgår som en af din behandling. Der er gode muligheder for, at alle kan være med og få bevæget kroppen.


Sådan foregår det

På sengeafsnittet har vi en række forskellige tilbud.

Vi forsøger dagligt at tilbyde gåture, både individuelt og i grupper.

Nogle afsnit tilbyder fællesmotion i forbindelse med morgenmødet, mens andre afsnit tilbyder fælles motion med afsnittets motionsredskaber.

Du er til enhver tid velkommen til at benytte redskaberne på eget initiativ, og vi instruerer dig også gerne i bruge af redskaberne.


Gode grunde til at dyrke motion

Gode grunde

Kroppen er skabt til at bevæge sig, og motion er vigtigt for din sundhed. Når du dyrker sport forbedrer du dit iltoptag, bliver stærkere og styrker både hjerne, lunger, led og knogler.

Med en psykisk lidelse er det især vigtigt, da du har en større risiko end resten af befolkning for at udvikle overvægt og sukkersyge, blandt andet på grund af din medicin og livsstil.

Psykisk kan motionen:

  • give dig livsglæde, overskud og selvtillid

  • forbedre din sociale trivsel og give dig gode oplevelser sammen med andre

  • lindre og dæmpe symptomer som angst, depression og stress. 

Vær aktiv i mindst 30 minutter om dagen med moderat til høj intensitet. Hvis du deler de 30 minutter op, skal aktiviteten mindst vare i ti minutter.

To gange om ugen skal aktiviteten være af høj intensitet i mindst 20 minutter.


Tilmelding

Kontakt

Telefon

7847 4000

Adresse

Regionspsykiatrien Midt

Søndersøparken 1 
8800 Viborg

Send mail via borger.dk

www.midt.ps.rm.dk

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.