På angstklinikken begynder vi med at gennemgå forskellige informationer og fortælle dig om det behandlingsforløb, som du skal deltage i.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte personalet.


Hvad er et behandlingsforløb?

Forløbet består af en række forskellige behandlinger, tilbud og samtaler, der har en positiv effekt på OCD.

OCD er kendetegnet ved tilbagevendende tvangstanker eller tvangshandlinger. Tankerne er typisk om smitte, snavs, at noget frygteligt vil ske, orden og symmetri, og de er ufrivillige, generende og angstprovokerende.

Vi hjælper dig med at håndtere og blive mindre styret af disse tanker. Behandlingen tilrettelægges, så den passer netop til dig. Vi begynder med at lave en problemliste, hvor du sammen med en behandler sætter konkrete, målbare og realistiske mål for behandlingsforløbet, der motiverer dig.

Behandlingen foregår i grupper eller individuelt i 12 sessioner over 3-4 måneder. Det vil især være kognitiv adfærdsterapi og medicinsk behandling.


Mødegang for pårørende

Vi inviterer dine pårørende med til én mødegang i terapien. Og ellers efter behov.


Afslutning af behandling

Når behandlingen slutter, repeterer vi metoderne med dig. Dem skal du nemlig fortsætte med at bruge, da de kan opretholde dine resultater, skabe flere forbedringer og forhindre tilbagefald. Derudover sender vi en kort beskrivelse af dit behandlingsforløb og eventuelle forslag om opfølgning til din egen læge.

Hvis du har behov for det, kan du sammen med din behandler på klinikken samarbejde med andre instanser for eksempel jobcentret.


Mere information

Vil du vide mere om psykiske lidelser og OCD, så besøg gerne:

Kontakt

Telefon

7847 4230

Adresse

Team for OCD og Angstlidelser, Regionspsykiatrien Midt

Søndersøparken 2, indgang B,
8800 Viborg

www.midt.rm.dk

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.