I Udredningsenheden i Afdeling for Depression og Angst undersøger vi patienter for forskellige psykiske lidelser.
Gå direkte til:
Udredningsenheden
I Udredningsenheden i Afdeling for Depression og Angst undersøger vi patienter for forskellige psykiske lidelser. Formålet med undersøgelsen er at afklare, om du har en psykisk lidelse, og hvor du finder de bedste behandlingsmuligheder.
Om os
I Udredningsenheden arbejder der sygeplejersker, psykologer og læger, som alle har en psykiatrifaglig uddannelse. Hvilken medarbejder, du kommer til at tale med, afhænger af din problemstilling. Din problematik vil dog altid blive drøftet med en speciallæge eller specialpsykolog i psykiatri.
I Udredningenheden arbejder der også lægesekretærer. Sekretærerne er de første, du kommer i kontakt med, når du ringer eller skriver til os.
Udredningsforløb
De fleste udredningsforløb starter med en afklarende samtale. Ved den afklarende samtale bliver der spurgt ind til din baggrund, sociale forhold, tidligere behandling samt dine aktuelle symptomer og vanskeligheder.
Der tages stilling til, om du har behov for en større udredningspakke, eller om du skal viderehenvises til et behandlingsforløb i Psykiatrien. Det kan også være, at du kan afsluttes til din egen læge med anbefalinger til videre behandling.
Samtalen varer normalt 45-60 minutter.
Efter den afklarende samtale kan du i nogle tilfælde blive henvist til en udredningspakke.
Udredningen gennemføres over 1-3 samtaler. Den første samtale varer 60-90 minutter.
Du bliver undersøgt for diverse symptomer med henblik på at afklare diagnose, funktionsniveau og behandlingsbehov.
Der vil eventuelt blive taget blodprøver og hjertekardiogram (EKG).
Da fysisk og psykisk helbred hænger nøje sammen, er det også muligt, at vi tilbyder dig en samtale vedrørende din livsstil.
Her er der fokus på de såkaldte KRAM-faktorer: Kost, Rygning, Alkohol og Motion.
Efter et udredningsforløb vurderer vi, om det bedste behandlingsforløb for dig er her i Psykiatrien, ved en privatpraktiserende psykiater eller psykolog eller hos egen læge.
Det kan også være, du har behov for kommunal støtte eller rådgivning. Uanset hvad bliver du inddraget i overvejelserne, så du kan give samtykke til de aftaler, vi laver. Vi vejleder dig også om, hvordan du kan komme videre i forløbet for eksempel hvis det næste skridt er, at du skal kontakte din egen læge.
Det kan være en fordel at medbringe journaludskriften til for eksempel privatpraktiserende psykologer og psykiatere, som du er i behandling ved.
Pårørende
Det er ofte en fordel, at pårørende (for eksempel familie, en ven eller andre som kender dig godt) deltager i udredningen. Pårørende kan bidrage med oplysninger og for eksempel hjælpe dig med at huske, hvad der er blevet talt om.
Kontakt
Adresse
Afdeling for Depression og Angst
Aarhus Universitetshospital Psykiatrien
Palle Juul Jensens Boulevard 175, Indgang K, 8200 Aarhus N
Direkte link til denne side: www.psykiatrien.rm.dk/693360
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.