Der var stor interesse om det nye kompetencecenter på mødet

OPUS-behandlingen er forankret i lokale teams i alle Psykiatriens afdelinger. De tilbyder et to-årigt ambulant forløb for 18-45 årige med skizofreni, skizotypi eller skizoaffektiv lidelse.

Som en støttefunktion til de lokale teams, oprettes der nu et OPUS-kompetencecenter, og i går blev der holdt møde i centret om det fremtidige arbejde.

Vi kommer til at samle og udvikle ekspertise og specialiseret viden inden for OPUS-behandling for at sikre høj og ensartet kvalitet i behandlingen i hele Psykiatrien. Og vi kommer til at dele denne viden og tilbyde rådgivning og undervisning til de lokale OPUS teams.

Marianne Løvenskjold Lauridsen er centerleder sammen med Charlotte Emborg

 

Hun suppleres af Rikke Schjøtt, som er projektleder på implementeringen af centret.

Centret skal være et fagligt fyrtårn i forhold til at understøtte den høje faglighed i alle teamene i regionen.

Konkret vil centeret for eksempel tilbyde rådgivning og sparring til OPUS-behandlere, lave informationsmateriale til patienter og pårørende og etablere OPUS-skolen, hvor nye og nuværende OPUS-behandlere tilbydes undervisning i OPUS-modellen. Det sker med Psykiatriakademiet som platform.

En vigtig og værdifuld indsats

Marianne Løvenskjold Lauridsen ser frem til at opbygge og drive centret.

- Jeg synes, det er spændende at skulle etablere og organisere et kompetencecenter, som kommer til at løse en vigtig og værdifuld indsats. Det er med til at sikre, at vores OPUS-patienter modtager en tidlig og målrettet indsats, som kan få afgørende betydning for deres prognose og livskvalitet. Det giver meget mening i forhold til vores kerneopgave, siger Marianne Løvenskjold Lauridsen.

Centret består og fortsætter sit arbejde også efter at Psykiatrien bliver lagt sammen med det almene hospital til januar 2026.

Se mere om OPUS teamenes opbygning.