Logo Psykiatrisk Sommerskole

Få indblik i psykiatriens mange spændende udfordringer og muligheder sammen med andre sygeplejestuderende, når vi hvert år i august afholder Psykiatrisk Sommerskole.

Tilmelding er nu åben

Du finder tilmeldingsformularen til Psykiatrisk Sommerskole her - BEMÆRK at du skal leve op til optagelseskriterierne på denne side.

Ansøgningsfristen er 1. august - bemærk, at du bliver tilføjet venteliste, hvis vi overstiger maks antal deltagere. Tilmeldinger efter den 10. juli bliver besvaret i starten af august grundet ferie.

OBS angående COVID-19! Vi er opmærksomme på situationen med coronavirus. Sommerskolen bliver stadig afholdt, og vi tager vores forholdsregler angående afholdelsen i forhold til gældende retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

Hvad er Psykiatrisk Sommerskole for Sygeplejestuderende?

Det er klinikere, forskere og tidligere patienter i de mange forskellige grene af psykiatrisk sygepleje, der underviser. For eksempel med oplæg om selvskadende adfærd, ADHD, personlighedsforstyrrelser, børne- og ungdomspsykiatri, spiseforstyrrelser, retspsykiatri og om børn af psykisk syge. 

Det er gratis at deltage på sommerskolen og der er gratis forplejning. Du skal kun betale for din egen transport til og fra sommerskolen. 

Hvor og hvornår?

Sommerskolen løber af stablen den 24. - 27. august 2020 hos AUH Psykiatrien i Skejby (Indgang K, Palle Juul-Jensens Blvd. 175, 8200 Aarhus). - program kommer senere. 

Se invitationen til dette års sommerskole som flyer her.

Optagelseskriterier (BEMÆRK)

For at blive optaget på sommerskolen, skal du...:

  1. ...have gennemført 4. semester ved starten af sommerskolen

  2. ...være i uddannelse på en af de seks sygeplejeskoler i Region Midtjylland (f.eks. VIA)

  3. ...være sygeplejestuderende

(Bemærk: Du bliver tilføjet venteliste, hvis vi overstiger maks antal tilmeldte)

Undervisningsform

Undervisningen foregår som en vekselvirkning mellem oplæg og refleksionstid i grupper.Som deltager bliver du en del af en mindre gruppe, der tilknyttes en mentor, der er sygeplejerske og har arbejdet i psykiatrien 3-5 år.

I dialoggrupperne lærer du dine medstuderende og mentorerne godt at kende. Sammen bearbejder i oplæggene, så oplæggenes indhold omsættes til konkrete tanker og diskussioner. 

Mentorerne kan hjælpe med alt; stort som småt. De kan fortælle om deres erfaringer som nyuddannede sygeplejersker i psykiatrien, sygeplejefaglige udfordringer og ikke mindst psykiatriens mange spændende muligheder for både faglig og personlig udvikling.

Fik du svar på dit spørgsmål?