Psykiatrisk Sommerskole - tilmeldingslinkbanner (1).png

Få indblik i psykiatriens mange spændende udfordringer og muligheder sammen med andre sygeplejestuderende, når vi hvert år i august afholder Psykiatrisk Sommerskole.

Sidste år var der en overvældende interesse for Psykiatrisk Sommerskole for sygeplejestuderende i Region Midtjylland, der blev afholdt i uge 35 for første gang på Aarhus Universitetshospital Psykiatrien.

KRAV TIL AT BLIVE OPTAGET PÅ SOMMERSKOLEN

For at blive optaget på sommerskolen skal du…:

  1. ...være sygeplejestuderende i Region Midtjylland
  2. ...være i uddannelse på en sygeplejeskoler i Region Midtjylland
  3. ...have gennemført 4. semester når sommerskolen starter

Det er også en fordel at have gennemført sin psykiatripraktik når sommerskolen starter, men ikke afgørende.

Bemærk: Du bliver tilføjet venteliste, hvis vi overstiger maks. antal tilmeldte.

Du vil ikke modtage bekræftelse om optagelse og venteliste i uge 28 til 30 (12. juli - 1. august) grundet sommerferie.

KOSTER PSYKIATRISK SOMMERSKOLE NOGET?

Nej, det er gratis at deltage på sommerskolen, og der er gratis forplejning. Du skal kun betale for din egen transport til og fra sommerskolen.

TILMELD DIG TIL PSYKIATRISK SOMMERSKOLE 2021

OBS OBS! Tilmeldingsfristen er overskredet - men vi afholder Psykiatrisk Sommerskole igen i 2022

Vi glæder os til en ny fantastisk Sommerskole i 2021 når vi for 13. gang afholder Psykiatrisk Sommerskole for sygeplejestuderende i Region Midtjylland.

I 2021 afholdes sommerskolen fra mandag den 23. august til torsdag den 26. august 2021 på Aarhus Universitetshospital Psykiatrien i Skejby.

Vi nærmer os et fyldt hold, men du kan nå det endnu, så tøv ikke med at tilmelde dig på nedenstående link :-) Hvis holdet bliver fyldt op, tilføjes du ventelisten, da der kan komme afbud i løbet af sommeren.

 

Hvad er Psykiatrisk Sommerskole for sygeplejestuderende?

Psykiatrien fylder meget lidt på sygeplejestudiet, og derfor er målet blandt andet, at den Psykiatriske Sommerskole skal give sygeplejestuderende et dybere og mere nuanceret indblik i psykiatriens spændende arbejde og de karrieremuligheder, der ligger i specialet.

Sommerskolen har et fyldigt program, hvor engagerede klinikere underviser i en lang række psykiatriske emner, fx personlighedsforstyrrelse, ADHD, børne- og ungdomspsykiatri, spiseforstyrrelse, bipolar affektiv sindslidelse, skizofreni, retspsykiatri, kombineret med patient- og pårørendefortællinger.

På Sommerskolen er der også mulighed for sparing med mentorer, der alle er forholdsvis nyuddannede sygeplejersker, som har valgt at arbejde i Psykiatrien.

Der er 40 pladser på sommerskolen, som fordeles mellem studerende fra alle sygeplejeskoler i Region Midtjylland.

Der undervises dagligt fra kl. 09.00 – 16.00.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Undervisningsform

Undervisningen foregår som en vekselvirkning mellem oplæg og refleksionstid i grupper. Som deltager bliver du en del af en mindre gruppe, der tilknyttes en mentor, der er sygeplejerske med 1-3 års psykiatrisk erfaring.

I dialoggrupperne lærer du dine medstuderende og mentorerne godt at kende. Sammen bearbejder i oplæggene, så oplæggenes indhold omsættes til konkrete tanker og diskussioner. 

Mentorerne kan hjælpe med alt; stort som småt. De kan fortælle om deres erfaringer som nyuddannede sygeplejersker i psykiatrien, sygeplejefaglige udfordringer og ikke mindst psykiatriens mange spændende muligheder for både faglig og personlig udvikling.

Er du uddannet sygeplejerske og interesseret i at blive mentor?

Hvis du er uddannet sygeplejerske med cirka 1-3 års erfaring, kan du blive mentor på Psykiatrisk Sommerskole.

Læs mere om rollen her, og hvad du skal gøre, hvis du vil melde dig som mentor.

Skarpe Hjerner Logo - hvid baggrund (1).png