Vil du gerne kunne mærke, at du dagligt gør en forskel for nogle, der virkelig har brug for det? 

Som social- og sundhedsassistent i psykiatrien får du mulighed for at arbejde med mange forskellige opgaver, og du er med til at hjælpe og støtte nogle af de mest sårbare mennesker i samfundet. 

Når en en psykiatrisk patient indlægges er dine opgaver helt grundlæggende og centrale i forbindelse med behandlingsindsatsen.

Som social- og sundhedsassistent i psykiatrien kan dine arbejdsopgaver for eksempel være:

  • Sygepleje af grundlæggende behov, sundhedsfremme og forebyggelse
  • Sengepsykiatri med særlig fokus på aktivitet
  • Forebyggelse af tvang, herunder konflikthåndtering og deeskalering
  • Rehabilitering
  • Undervisning og vejledning
  • Administrative opgaver

Arbejdsopgaverne indeholder de grundlæggende kompetencer i uddannelsesbekendtgørelsen for social- og sundhedsassistentuddannelsen. Du kan læse mere om fremtidens kernopgaver for social- og sundhedsassistenter i pjecen Det patientnære fokus – I fremtidens behandlingspsykiatri

 

I praktik som social- og sundhedsassistent

 

Alle social- og sundhedsassistent-elever i Region Midtjylland kommer i praktik i psykiatrien i 2. praktikperiode – enten i regionen eller i kommunen.

Introduktion til klinisk undervisning for sosu-elever i psykiatrien

Psykiatrien er uddannelsessted for mange forskellige uddannelsessøgende. Du kommer derfor til at arbejde sammen med forskellige faggrupper i et inspirerende læringsmiljø, der giver store muligheder for både faglig og personlig udvikling.

Læs mere i vores folder "Introduktion til klinisk undervisning for SOSU-elever i psykiatrien" ved at klikke på billedet.

Hvis du vil vide mere om regionspsykiatriens uddannelsessteder, kan du finde information på de enkelte afdelingers hjemmesider.


Læse mere om uddannelsen på social- og sundhedsskolerne i Region Midtjylland:

Mangler du oplysninger? Du er velkommen til at skrive en mail til de uddannelsesansvarlige sygeplejersker Lilian Gade Abrahamsen, Annette Raarup eller Ruth Skriver.

Link til jobsVi har brug for dig!  Se vores ledige stillinger

Kunne du tænke dig at søge en vikarstilling som social- og sundhedsassistent, kan du kontakte Vikar Region Midt her.

Fik du svar på dit spørgsmål?