9. juli 2016

Sygeplejerskestuderende hjælper til som forskningsassistenter i Regionspsykiatrien Herning og det gør dem fagligt stærkere.

Forskning i en nøddeskal...?

Nicole Callesen, 23, hjælper til med forskning i telepsykiatri oghun opsummererer hendes erfaringer således:

"Egentlig ville jeg bare have nogle gode ideer til min bacheloropgave, da jeg sagde ja til det her. Men jeg har fået så meget mere. Jeg er blevet god til at samle viden. Jeg tror heller ikke, at det vil se dårligt ud på mit C.V., at jeg har arbejdet som forskningsassistent."

Sammen med nogle af sine medstuderende, hjælper hun med at gennemtrawle forskningsresultater fra hele verden for at finde fællesnævnere.

Når der endelig går et lys op for dem, er det en tilfredsstillende følelse, siger Mette Kvistgård Christensen, 23:

"Det er faktisk en rar tanke, at det arbejde vi er med til, måske en dag kan bruges til noget. At det vi laver, måske betyder, at mennesker vil få et bedre liv. Det kan jeg godt lide at tænke
på."

Forskning er altså andet end en hvidkitlet galning med langt ustyrligt hår og fedtedehornbriller, der styrter forvildet rundt i et laboratorium fyldt med boblende kolber, tavler med uendelige formler.

Antionio Drago, forskeren der har taget de studerende under sine vinger, forklarer, at dette projekt kun er starten. Selvom det er første gang, han har studerende med i et projekt, så vil han gerne give interesserede studerende muligheden for at deltage aktivt fremover.

21-årige Nanna Odgaard Amling forklarer lidt nærmere, hvordan det egentlig foregår i praksis:

"Jeg laver litteratursøgning, læser artikler om emnet og sammenligner guidelines fra forskellige lande for at se, om der er fællesnævnere. Det er både udfordrende og tidskrævende, men Antonio er en rigtig god og tålmodig sparringspartner."

To af forskningsassistenterne - Nanna Odgaard Amling og Mette Kvistgård Christensen.

Hvis du er under uddannelse og overvejer at styrke dine kompetencer, så bør du undersøge, om du kan blive forskningsassistent på en afdeling i Region Midtjylland - det betaler sig!

Læs mere om de Antonio og forskningsassistenterne på VIA University Colleges hjemmeside.