16.03.2019

To arbejdspladser i Region Midtjylland er blevet nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2019.

Regionspsykiatrien Horsens er nomineret i kategorien "Arbejdsulykker" for gennem fokus på mindre tvang over for patienterne samtidig at have nedbragt antallet af registreringer af vold, trusler og chikane mod personalet med 60 procent.

Indgang L.jpg

Neurologisk Afsnit på Regionshospitalet Viborg, der blandt andet behandler patienter med skleroseog komplikationer efter hjerneblødning eller blodprop i hjernen, er endvidere nomineret i kategorien "Ergonomi".

- Jeg er pavestolt af, at to af regionens arbejdspladser er nomineret i den landsdækkende konkurrence. Samtidig glæder jeg mig over, at begge projekter viser, at arbejdsmiljø og høj kvalitet i behandlingen går hånd i hånd.

Når man i Regionspsykiatrien Horsens sætter fokus på at nedbringe tvang til gavn for patienterne, så smitter det positivt af på medarbejdernes arbejdsmiljø. Og når man på Neurologisk Afsnit i Viborg sætter fokus på brug af hjælpemidler, når man støtter, løfter og flytter på patienterne under behandlingen, så giver det både mindre slid på personalet, bedre patientforløb og mere tid til pleje af patienterne, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Spændingen om hvem der vinder Arbejdsmiljøprisen 2019 bliver udløst den 8. april.