23. marts 2018

Ansvar og engagement. Det er mit job. Hanne Irene Holm, afdelingssygeplejerske.

Ansvar for medarbejdernes potentiale

Min hovedopgave er ledelse og at have øje for, om arbejdsopgaverne passer til personalets kvalifikationer. Jeg sætter det faglige niveau meget højt og sørger for, at medarbejderne kommer på efteruddannelse og kurser. De skal have lov at dygtiggøre sig alt det, jeg kan få plads til.

Når folk er fagligt dygtige, kommer det både patienterne, kollegerne og arbejdsmiljøet til gode. Derfor går jeg meget op i at kende mine medarbejdere, deres familie og deres historie og at vide, hvor de er på vej hen i livet. For det er en af mine fornemste opgaver at se deres kvalifikationer og potentiale, og så understøtte, motivere og udfordre dem til at nå det. Det tror jeg er en af grundene til, at folk ikke rejser herfra.

 

Personligt engagement er en forudsætning

Man stempler ikke bare ind og ud, når man arbejder i psykiatrien. Vi skal have vores personlighed ind i arbejdet. Fagligheden er selvfølgelig vigtig, men vores personlighed og mod til at bruge den på en professionel måde er lige så vigtig. Ellers får patienterne ikke tillid til os.

Vi har personlighedsforstyrrede patienter på afdelingen. De kan godt være meget svære og ofte stærkt selvskadende. Når jeg går ind til en patient, risikerer jeg at komme ind til en, som har forsøgt at strangulere sig selv. Sådan nogle situationer gør, at man skal være solidt rustet som menneske og huske at snakke ud om det med kollegerne. Hver uge får vi supervision af en psykolog eller psykoterapeut, der hjælper os med at forstå, hvorfor patienterne gør, som de gør, så vi kan afværge lignende situationer. 

Hanne Irene Holm

Afdelingssygeplejerske