22.01.2019

Resultater fra et nordisk OCD-behandlingsstudie (NordLOTS) viser, at kognitiv adfærdsterapi for OCD er lige så gavnlig for børn og unge med og uden OCD-relaterede hamstringssymptomer

Et nyt studie udført ved Børne- og Ungdsomspsykiatrisk Center, Risskov i samarbejde med klinikker i Sverige og Norge viser, at børn og unge med OCD-relaterede hamstringssymptomer (eng. hoarding) har lige så god gavn af behandling med kognitiv adfærdsterapi som børn og unge med OCD uden hamstringssymptomer.

Omkring 27 % af deltagerne viste symptomer på hamstring og i denne gruppe var der også en øget forekomst af tic-lidelser samt en øget grad af ubeslutsomhed.

Studiet bygger på data fra The Nordic Long-term OCD Treatment Study (NordLOTS), hvor 269 børn og unge med OCD deltog. Omkring 80 børn og unge fra OCD-klinikken i Risskov var med i studiet.

Resultaterne fra studiet er netop blevet publiceret i European Child & Adolescent Psychiatry.

Den danske del af studiet blev støttet af: TrygFonden, Det strategiske forskningsråd, Pulje til styrkelse af psykiatrisk Forskning i Region Midtjylland, Lundbeckfonden og Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond.

Link til artiklen:
https://link.springer.com/article/10.1007/s00787-019-01276-x