2. oktober 2017

Flere og flere hunde er på vej mod eksamensbeviset, så de fremover kan kalde sig selv psykiatriske servicehunde.

En psykiatrisk servicehund er specialtrænet og er bedømt på sit temperament og sin adfærd. Det er vigtigt, at hunden er social, fredsommelig og samarbejdsvillig.

Derudover kræves det også, at hunden er tilpas i det offentlige rum, så den ikke går i panik, hvis der forekommer stress.

Hunden bliver ifølge Servicehundeforeningen testet gennem 14-21 dage og bliver kun godkendt, hvis den opfylder samtlige krav.

Under testfasen bliver der "taget hensyn til ansøgers fysiske tilstand, stemmeleje, personlige udstråling og ansøgers miljø, f.eks bopæl i by eller på landet, mange katte og hunde i området, meget trafik, trapper, elevator og kørsel i offentlige transportmidler."

Marley and Me

Henriette Larsen, som har PTSD, har altid hunden Marley ved sin side, når hun bevæger sig ud i det offentlige rum.

Henriette siger til DR Østjylland:

"Når jeg kommer nye steder hen, orienterer Marley sig om, der er noget, vi skal holde øje med. Han har jo tit oplevet, at vi ikke har kunnet finde rundt, så når vi er nye steder afsøger han, om der er noget, han kender. Jeg kigger bare på ham, og så skal han nok finde ud af det. Jeg har altid en ledsager, som guider mig gennem livet."

Links

Du kan se en video med Henriette og Marley på DR Østjyllands hjemmeside.