I vores podcastbibliotek kan du få en oversigt over spændende og aktuelle podcasts om psykisk sygdom.

FLUEN PÅ VÆGGEN af PsykInfo Midt

Vær med som "fluen på væggen", når der tales om psykisk sygdom. Hør bl.a. fire mænd fortælle ærligt og åbent om deres håndtering af psykiske problemer. Eller få del i de tanker, som en kvinde med psykisk sygdom gør sig, da hun finder ud, at hun skal være mor.

Lyt til: Fluen på væggen

LYDEN AF ET SUNDT SIND af Depressionsforeningen

Hør personlige fortællinger og få eksperternes råd om bl.a. årsager, symptomer og behandlingsmuligheder i forhold til depression og bipolar lidelse. 

Lyt til: Lyden af et sundt sind

LAD OS TALE OM PSYKISK SYGDOM af PsykInfo Syddanmark og Sjælland

De taler om psykisk sygdom i alle afskygninger. Om det der er svært, og om det der lykkes på trods af et liv med psykisk sygdom. Om diagnoser, symptomer og behandling – og ikke mindst om håb.

Lyt til: Lad os tale om psykisk sygdom

JEG ER OGSÅ PÅRØRENDE af Sophie Espe

Lyt med når Sophie Espe, som er pårørende til sin mor der har paranoid skizofreni taler med andre pårørende og fagfolk, og deler ud af sine egne oplevelser.

Lyt til: Jeg er også pårørende

MÆND DER KNÆKKER af DR P1

Abdel Aziz Mahmoud er en succesfuld TV-vært – der har kæmpet med angstanfald og stress. I podcasten taler Abdel med fem succesfulde mænd om de perioder i livet, hvor de har haft det sværest psykisk.

Lyt til: Mænd der knækker

BEDRE PSYKIATRI PODCAST af Bedre Psykiatri

Få gode og konkrete råd til, hvordan du som pårørende hjælper folk med psykisk sygdom og samtidig passer på sig selv.

Lyt til: Bedre Psykiatri Podcast

LÆGENS BORD - LYT TIL DIN KROP af DR Lyd

Peter Q. Geisling sætter fokus på psykisk sygdom i otte afsnit af Lægens bord. Læg øre til, hvordan det er at være patient, pårørende og medarbejder i psykiatrien.

Lyt til: Lægens bord - Lyt til din krop (afsnittene mellem d. 12/01/23 og 02/03/23)

TABULAND af Lisa Lærke Iversen

Kom med ind bag de polerede billeder på Facebook og Instagram og mød dem, der på egen krop kender til, at livet kan gøre ondt.

Lyt til: Tabuland

BØRN OG UNGES KAMP MED ANGSTEN af Foreningen for børn og unge med angst

12-årige Mathilde, 16-årige Anton og 17-årige Amalie deler deres personlige erfaringer med angst. Hør dem, deres forældre og en række eksperter fortælle om, hvad det betyder at have angst tæt inde på livet.

Lyt til: Børn og unges kamp med angsten

PSYKENS DETEKTIVER af Børne- og Ungepsykiatrisk Selskab

Flere børn og unge får en diagnose for en psykisk sygdom – bl.a. fordi lægerne bliver bedre til at opdage sygdommene. Anders Lund Madsen taler med børne- og ungepsykiatere om patienter og sager, de aldrig glemmer.

Lyt til: Psykens detektiver

DEN ETISKE UDFORDRING af Det Etiske Råd

Lyt til personlige beretninger fra mødet med retspsykiatrien i miniserien Syg/dom. Du kan bl.a. møde Nikolaj, der har flere retspsykiatriske foranstaltninger bag sig. Eller Heidi, der er mor til en retspsykiatrisk patient gennem mere end ti år.

Lyt til: Den etiske udfordring

SÆRKLASSEN af Sputnik

Gennem personlige fortællinger om autisme og ADHD forsøger podcasten at nuancere kendskabet til diagnoserne og udfordrer de myter og fordomme, der knytter sig til dem.

Lyt til: Særklassen

STEMMER FRA PSYKIATRIEN af PsykInfo i Region Hovedstaden

Hvordan får man et meningsfuldt og tilfredsstillende hverdagsliv efter mange år med alvorlig psykisk sygdom? Hør nuværende og tidligere patienters personlige fortællinger om psykisk sygdom, håb og hverdagslivet med en diagnose.

Lyt til: Stemmer fra psykiatrien