Copy of Podcastbiblioteket.png

Velkommen til Podcastbiblioteket - en samling af spændende og aktuelle podcasts om psykisk sygdom.

 

Tre prikker.png

Fluen på væggen.jpg

FLUEN PÅ VÆGGEN af PsykInfo Midt

Vær med som "fluen på væggen", når der tales om psykisk sygdom. Hør bl.a. fire mænd fortælle ærligt og åbent om deres håndtering af psykiske problemer. Eller få del i de tanker, som en kvinde med psykisk sygdom gør sig, da hun finder ud, at hun skal være mor.

Lyt til podcasten

Lyden af et sundt sind.jpg

LYDEN AF ET SUNDT SIND af DepressionsForeningen

Hør personlige fortællinger og få eksperternes råd om bl.a. årsager, symptomer og behandlingsmuligheder i forhold til depression og bipolar lidelse. 

Lyt til podcasten

Lad os tale om psykisk sygdom.png

LAD OS TALE OM PSYKISK SYGDOM af PsykInfo Region Syddanmark og PsykInfo Region Sjælland

De taler om psykisk sygdom i alle afskygninger. Om det der er svært, og om det der lykkes på trods af et liv med psykisk sygdom. Om diagnoser, symptomer og behandling – og ikke mindst om håb.

Lyt til podcasten

Mænd der knækker.jpg

MÆND DER KNÆKKER af DR P1

Abdel Aziz Mahmoud er en succesfuld TV-vært – der har kæmpet med angstanfald og stress. I podcasten taler Abdel med fem succesfulde mænd om de perioder i livet, hvor de har haft det sværest psykisk.

Lyt til podcasten

Bedre Psykiatri podcast.jpg

BEDRE PSYKIATRI PODCAST af Bedre Psykiatri

Få gode og konkrete råd til, hvordan du som pårørende hjælper folk med psykisk sygdom og samtidig passer på sig selv.

Lyt til podcasten

Tabuland.jpg

TABULAND af Lisa Lærke Iversen

Kom med ind bag de polerede billeder på Facebook og Instagram og mød dem, der på egen krop kender til, at livet kan gøre ondt.

Lyt til podcasten

Børn og unges kamp med angsten.jpg

BØRN OG UNGES KAMP MED ANGSTEN af Foreningen for børn og unge med angst

12-årige Mathilde, 16-årige Anton og 17-årige Amalie deler deres personlige erfaringer med angst. Hør dem, deres forældre og en række eksperter fortælle om, hvad det betyder at have angst tæt inde på livet.

Lyt til podcasten

OCD i en coronatid.jpeg

OCD I EN CORONATID af OCD-foreningen

OCD-ramte, pårørende og fagpersoner giver information om OCD og indblik i, hvordan det er at leve med sygdommen. Podcasten tager afsæt i tiden under coronapandemien.

Lyt til podcasten

Psykens detektiver.png

PSYKENS DETEKTIVER af Børne- og Ungepsykiatrisk Selskab

Flere børn og unge får en diagnose for en psykisk sygdom – bl.a. fordi lægerne bliver bedre til at opdage sygdommene. Anders Lund Madsen taler med børne- og ungepsykiatere om patienter og sager, de aldrig glemmer.

Lyt til podcasten

Syg dom.png

DEN ETISKE UDFORDRING af Det Etiske Råd

Lyt til personlige beretninger fra mødet med retspsykiatrien i miniserien Syg/dom. Du kan bl.a. møde Nikolaj, der har flere retspsykiatriske foranstaltninger bag sig. Eller Heidi, der er mor til en retspsykiatrisk patient gennem mere end ti år.

Lyt til podcasten

Særklassen.jpg

SÆRKLASSEN af Sputnik

Gennem personlige fortællinger om autisme og ADHD forsøger podcasten at nuancere kendskabet til diagnoserne og udfordrer de myter og fordomme, der knytter sig til dem.

Lyt til podcasten

Stemmer fra psykiatrien.jpg

STEMMER FRA PSYKIATRIEN af PsykInfo i Region Hovedstaden

Hvordan får man et meningsfuldt og tilfredsstillende hverdagsliv efter mange år med alvorlig psykisk sygdom? Hør nuværende og tidligere patienters personlige fortællinger om psykisk sygdom, håb og hverdagslivet med en diagnose.

Lyt til podcasten