Et forløb hos os i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling kan være langt. Og det kan være kort. Men du skal vide, at vi altid har dit barns behov øverst på vores dagsorden.

Overordnet kan man sige, at et forløb går fra henvisning til afslutning. Dit barn vil som regel skulle gennem flere faser i forløbet.

Det lyder teknisk, men vi prøver at forklare faserne her:

  • Tiden op til kontakten med os
  • Tiden fra kontakt til eventuel diagnose
  • Tiden fra behandlingsstart til slut på behandling
  • Tiden fra slut på behandling – og frem

Fase 1: Inden første kontakt med psykiatrien


Inden vi overhovedet er blandet ind i noget, foregår det ofte sådan, at I som forældre eller en anden central person omkring barnet eller den unge, lægger mærke til, at barnet/den unge ikke har det godt. Måske er dit barn psykisk ude af balance. Det kan være, at barnet mistrives eller lever i sin egen lille boble.

Ofte tager man som forældre sit barn med til egen læge, og det kan være, at det fører til et besøg hos en psykolog, inden en henvisning til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling bliver sendt.

Fase 2: Når I har fået kontakt med os


Den anden fase begynder, når vi har fået en henvisning. Så vil vi kontakte barnet eller den unge via jer som forældre eller andre pårørende.

Derefter vil vores team af professionelle fagfolk finde ud af, hvad barnet fejler. Vi samarbejder naturligvis med både patient, pårørende og netværk. 

Efter en grundig proces med både lægelige og psykologiske undersøgelser, stiller vi en diagnose.

Fase 3: Når diagnosen er stillet


Nu har vi stillet en diagnose, og så skal vi i gang med at behandle barnet eller den unge. For hver enkelt patient har vi udarbejdet en detaljeret behandlingsplan.
Vi kan ikke sige, hvor længe behandlingen varer, da det er forskelligt fra patient til patient.

Fase 4: Efter behandlingen og fremefter


Nu er behandlingen her i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling sluttet. Inden vi siger helt farvel til vores patienter, har vi en samtale, hvor vi fortæller patient og pårørende om, hvilke muligheder der er for eventuel senere efterbehandling