Hove Thomsen, Per
Psykiske lidelser i skolealderen: en guide for forældre og lærere. - Hans Reitzel, 2013 - 195 sider. Om mødet med børne- og ungdomspsykiatrien, om henvisningsvejen og om hvordan undersøgelse og diagnosticering foregår. Dertil en overskuelig introduktion til alle de børne- og ungdomspsykiatriske diagnoser samt anvisninger til, hvad man som forældre og lærere kan gøre for at hjælpe børnene og hvornår man bør søge hjælp.

Juul Sørensen, Merete og Per Hove Thomsen
Om børn og unge med depression. – Hans Reitzel, 2003. – 114 sider
Der er information og hjælp at hente for forældre, pårørende og professionelle, som ønsker at forstå og støtte børn og unge under den pinefulde oplevelse, en depression er for både den deprimerede og for familien. Bogen er nyttig læsning for såvel pårørende som for lærere, læger, psykologer, socialrådgivere, sygeplejersker og pædagoger, der i deres daglige arbejde er i kontakt med børn og unge med depression.

 

Søndergaard, Per Straarup
Et spind af sorte tanker: om unge og depression. – Turbine, 2009. – 159 sider
Personlige beretninger fra unge. Det er forskelligt fra ung til ung, hvad der er de mest fremtrædende symptomer. Hos nogle er det vrede og irritation, mens det hos andre er nedtrykthed og tristhed eller bekymring og ængstelighed. De personlige beretninger sættes i perspektiv af interview med fagfolk, der arbejder professionelt med unge og depression. Bogen henvender sig primært til de unge.


Olsson, Gunilla
Teenagedepressioner – ung, træt og trist. - Kroghs Forlag, 2006. – 172 sider
Bogen henvender sig til lærere, sundhedsplejersker, læger og professionelle i børne- og ungdomspsykiatrien, men også for forældre og andre pårørende til en deprimeret teenager kan bogen være til stor nytte. De kan få viden om og hermed forståelse for teenagerens handlingsmønster under depressionen og læse om, hvordan man hjælper teenageren gennem sygdommen.

Bøgerne kan lånes på folkebiblioteket.