04.03.2020

Er du diagnosticeret med angst, og er du forælder med børn under 18 år? Så kan du hjælpe os med at forbedre et nyudviklet spørgeskema til at måle forældres bekymringer for deres børns helbred.

Spørgeskemaet kan på sigt hjælpe os til at identificere og hjælpe forældre med angst for deres børns helbred – en gruppe som aktuelt ingen hjælp får. Det er vigtigt, fordi børns egen forståelse af deres krop, sygdom og helbred er påvirket af forældrenes forståelse af sygdom og helbred. 

Spørgeskemaet er udviklet i et samarbejde mellem Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdelings forskningsafsnit og Afdeling for Funktionelle Lidelser ved Aarhus Universitetshospital.

Hvad indebærer det at deltage?

Deltagelsen involverer udfyldelse af en række spørgsmål over internettet, som tager ca. 45 minutter at besvare. Som tak for deltagelsen, er du samtidig med i en lodtrækning om 20 citygavekort a 500 kr., som kan bruges i en valgfri by.

Hvem kan være med?

For at være med i studiet skal du have raske børn under 18 år og selv have fået stillet en angstdiagnose. Du må ikke have helbredsangst, og du skal kunne læse og forstå dansk. Det er frivilligt at deltage, og du kan til enhver tid udgå af undersøgelsen. Din deltagelse i projektet har ingen betydning for din eventuelle videre behandling.

Opbevaring af dine data

Du modtager spørgeskemaet igennem e-boks. Vi indsamler din besvarelse af spørgeskemaet gennem et sikkert IT-system, der opbevarer dine data i henhold til datalovgivningen. Oplysningerne vil kun blive anvendt i anonymiseret form.

Godkendelser

Projektet er godkendt af Datatilsynet og forelagt videnskabsetisk komité i henhold til dansk lovgivning.

Må vi kontakte dig?

Hvis du er interesseret i at deltage i projektet, eller hvis du vil vide mere, så send en mail til katbec@rm.dk - så vil du blive ringet op.

Bemærk: For at overholde datalovningen er det vigtigt, at du ikke skriver andet end, at du ønsker at deltage i forskningsprojektet, eller at du gerne vil vide mere, samt dit navn og telefonnummer.

 

Med venlig hilsen

Katrine Ingeman Beck

Ph.d.-studerende
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling
Aarhus Universitetshospital Psykiatrien
katbec@rm.dk
Tlf. 2054 2556

Charlotte Ulrikka Rask
Overlæge, ph.d.
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling
Aarhus Universitetshospital Psykiatrien

Lisbeth Frostholm
Ledende psykolog, ph.d.
Funktionelle Lidelser
Aarhus Universitetshospital