I dag lancerer Psykiatrien i Region Midtjylland sin nye hjemmeside, som er blevet til med hjælp fra både psykiatriske patienter og deres pårørende.

Letforståeligt indhold om diagnoser og behandling, enkle beskrivelser af psykiatriens sengeafsnit og klinikker, en underside dedikeret til pårørende og en helt selvstændig side til fagpersonale.

Det er bare nogle af de tiltag, der fra i dag møder brugere, der klikker sig ind på Psykiatrien i Region Midtjyllands nye hjemmeside. Den nye Psykiatri-hjemmeside er den første i rækken af sider i den midtjyske region, der har fået en omfattende renovering og gentænkning.

Region Midtjylland bad i 2019 det eksterne webbureau Novicell give alle regionens hjemmesider et serviceeftersyn. Siden da er alle regionens hjemmesider blevet gået efter i sømmene og tilpasset, så de matcher brugernes behov. Og det er resultatet af dét arbejde, som Psykiatrien nu som de første løfter sløret for.

- Vi har glædet os til at præsentere vores nye hjemmeside – ikke mindst fordi det er et resultat, som er blevet til på baggrund af vores medarbejderes faglige viden og indsigt på den ene side, og så borgernes ønsker og input på den anden side. Forhåbentligt har vi skabt en digital guide, der på tryg og letforståeligvis hjælper vores brugere i mødet med Psykiatrien, siger Tina Ebler, hospitalsdirektør i Psykiatrien i Region Midtjylland.

Brugerne har ordet

Netop patienter og pårørende har haft en afgørende finger med i, hvordan den endelige hjemmeside ser ud. En stor gruppe patienter og pårørende har i interviews fortalt, hvilke informationer de har brug for, og hvordan det skal præsenteres. De har også løbende testet udkast til den nye hjemmeside.

Én af dem 22-årige Karen Bøndergaard, der siden barndommen har levet med skizofreni. For hende er det især positivt, at den nye hjemmeside har et selvstændigt område til psykiatriske patienters pårørende, som nu kan finde gode råd og tilbud målrettet dem:

- Da jeg blev syg for over 10 år siden, var der ikke særlig meget information til pårørende. Så jeg synes, det er vildt dejligt og berigende, at man tænker på, at der ikke kun er den syge, men der også er nogle, der skal passe på den syge, når Psykiatrien ikke er inde i billedet, siger hun.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Ud over inddragelse af patienter og pårørende, har der været en tæt dialog med klinisk personale fra samtlige af Psykiatriens klinikker og sengeafsnit. Lanceringen af hjemmesiden vil blive fulgt op af brugertests i de kommende måneder.

Alle Region Midtjyllands nye hjemmesider får et nyt fælles design med et mere enkelt udseende, som også skal gøre det lettere at finde rundt mellem de mange informationer.

Psykiatriens hjemmeside er på adressen www.psykiatrien.rm.dk. Regionens andre hjemmesider bliver lanceret i løbet af 2022.

Yderligere information:

Tina Ebler

Hospitalsdirektør

Telefon: 2785 4484

Anne Eisenberg

Pressemedarbejder

Telefon: 2912 6977