Patienter og behandlere trak i ens blå t-shirts for at afholde årets Huset i Bevægelse arrangement i Regionspsykiatrien Randers. Årets tema var fællesskab.

23.06.2022
 
Ved hovedindgangen fik alle patienter udleveret en goodiebag med sponsorgaver fra mange af byens butikker og virksomheder.
 
Dagen bød på et hav af aktiviteter. Petanque, bowling, volleyball, rundbold, yoga og meget andet. Der blev danset og sunget i kor med en dygtig korleder og pianist fra Randers musikskole. Der var også mulighed for at gå planken ud med virtual reality briller. En af de helt store successer var loppemarkedet, hvor patienterne gratis kunne finde ting og sager til hjemmet.
 
Der var samlet 140 mennesker til frokost, som stod på grillpølser med kartoffelsalat. Og selvom der ikke var brød til alle, da arrangørerne havde regnet med maksimalt 100 mennesker, var der store smil og grin hele vejen rundt. 
 
- Det er vigtigt at aktiviteterne får patienterne ud af sygdoms konteksten og bibringer dem nogle gode grin - særligt når personalet fjoller.. Et godt grin er uendeligt meget værd som et supplement til den daglige medicin, fortæller Jette Søgaard, motionspædagog i Regionspsykiatrien Randers.
 
Hen mod slutningen af dagen fik patienterne sig noget af en overraskelse, da musiker Peter Vildmand kom og gav koncert i haven. Han var også et smut forbi de lukkede afsnit og spille for de patienter, der ikke havde udgang.