Hvad sker der i hjernen på en person, der har ADHD? Hvad er symptomerne på ADHD, og hvordan kommer det egentligt til udtryk?

14.07.2022

Sigrid har ADHD. Ligesom flere andre med ADHD viser Sigrids problemer sig ved, at hun har svært ved at koncentrere sig, svært ved at sidde stille og tendens til at tale og handle, før hun tænker sig om.

Sigrids kammerat udviser ikke helt de samme symptomer. Faktisk har ADHD forskellige symptomer og kan se forskellig ud. Og symptomerne kan endda ændre sig over tid hos den samme person.

ADHD viser sig typisk i 7-års alderen og fortsætter op i gennem ungdommen. Statistisk er der én elev i hver skoleklasse i Danmark, der har ADHD. Mange betragter ADHD som en tilstand, børn har. Men faktisk regner man med, at der i Danmark er cirka en til tre procent i voksenalderen med ADHD.

Videnskab.dk er gået tættere på udviklingsforstyrrelsen ADHD. Du kan læse om det hele i artiklen her, hvor du også kan høre podcasten 'Brainstorm'. Her medvirker Per Hove Thomsen, der er ledende overlæge og professor ved Aarhus Universitet.