Forskningsafsnittet på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling blev etableret i 1996, og i 1998 oprettedes det første professorat i børne- og ungdomspsykiatri ved Aarhus Universitet. Forskningsafsnittet ledes af klinisk lærestolsprofessor Per Hove Thomsen.

Forskningsafsnittet beskæftiger sig især med klinisk forskning indenfor områderne OCD, autisme, angst, ADHD, Tourettes syndrom, spiseforstyrrelser og funktionelle lidelser – herunder såvel behandlingsstudier som anden klinisk forskning.

Endvidere indgår forskningsafsnittet i epidemiologisk, genetisk og neuropsykologisk forskning.
Forskningsafsnittets medarbejdere består af ph.d.-studerende, forskningsårsstuderende og – assistenter, postdocs samt fastansatte forskere, og er tværfagligt sammensat af læger, psykologer, sygeplejersker og sekretærer.

Forskningsafsnittet har et veletableret samarbejde med nationale og internationale forskergrupper og har tilknyttet gæsteforskere og gæsteprofessorer.
Afsnittet samarbejder med de kliniske afsnit på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling vedrørende faglig udvikling/forskning.

De mange forskellige forskningsprojekter og øvrige aktiviteter vil også fremgå af vores årsberetninger. Læs årsberetningen for 2021

Tidligere årsberetninger

 

Årsberetning 2020.

Årsberetning 2019

Årsberetning 2018

Årsberetning 2017

Årsberetning 2016

Årsberetning 2015

 

Mød en forsker


Karen Kallesøe Hansen
er afdelingslæge og seniorforsker i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling. Hun forsker i psykologisk behandling til børn og unge med funktionelle lidelser. Hør hende fortælle om internetbaserede behandlingsprogrammer til børn og unge med fysiske symptomer fra maven.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Katrine Ingeman Beck er psykolog og ph.d.-studerende ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling. Hun forsker i helbredsangst by proxy, der typisk viser sig ved, at en forælder er overdrevet bekymret og angst for sit barns helbred. Hør hende fortælle om et nyt screeningsredskab og et internet-behandlingsprogram, hun er ved at udvikle.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Revideret 15-03-2022 af Helle Veller Mortensen