Forskningsafsnittet på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling blev etableret i 1996, og i 1998 oprettedes det første professorat i børne- og ungdomspsykiatri ved Aarhus Universitet. Forskningsafsnittet ledes af klinisk lærestolsprofessor Per Hove Thomsen.

Forskningsafsnittet beskæftiger sig især med klinisk forskning indenfor områderne OCD, autisme, angst, ADHD, Tourettes syndrom, spiseforstyrrelser og funktionelle lidelser – herunder såvel behandlingsstudier som anden klinisk forskning.

Endvidere indgår forskningsafsnittet i epidemiologisk, genetisk og neuropsykologisk forskning.
Forskningsafsnittets medarbejdere består af ph.d.-studerende, forskningsårsstuderende og – assistenter, postdocs samt fastansatte forskere, og er tværfagligt sammensat af læger, psykologer, sygeplejersker og sekretærer.

Forskningsafsnittet har et veletableret samarbejde med nationale og internationale forskergrupper og har tilknyttet gæsteforskere og gæsteprofessorer.
Afsnittet samarbejder med de kliniske afsnit på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling vedrørende faglig udvikling/forskning.

De mange forskellige forskningsprojekter og øvrige aktiviteter vil også fremgå af vores årsberetninger. Læs årsberetningen for 2020.

Tidligere årsberetninger

Årsberetning 2019

Årsberetning 2018

Årsberetning 2017

Årsberetning 2016

Årsberetning 2015

Årsberetning 2014

Årsberetning 2013

Årsberetning 2012

Årsberetning 2011

Årsberetning 2010

Mød en forsker


Karen Kallesøe Hansen
er afdelingslæge og seniorforsker i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling. Hun forsker i psykologisk behandling til børn og unge med funktionelle lidelser. Hør hende fortælle om internetbaserede behandlingsprogrammer til børn og unge med fysiske symptomer fra maven.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Revideret 24-08-2021 af Helle Veller Mortensen