Affektivt ambulatorium modtager primært patienter, der henvises af egen læge til udredning og behandling med mistanke om en affektiv sygdom. Samt OCD og angsttilstande. 

Affektive sygdomme er psykiske sygdomme, som har at gøre med en kemisk ubalance i hjernen. Det fører til psykiske problemer som depression, mani eller en kombination af begge. Symptomer på affektive sygdomme er en følelse af, at alt er håbløst, søvnproblemer samt andre problemer. Psykoterapi er effektiv til behandling af sygdommen.

Angstsygdomme er en overdreven frygt for at være i forskellige situationer. Alene tanken om de situationer udløser også angst og ubehag. Derfor undgår man disse situationer.

OCD er svære tvangstanker og tvangshandlinger, som vender tilbage hele tiden. En tvangstanke er altså en tanke, som kommer igen og igen. Tvangstanker er ubehagelige, og man ønsker dem ikke.

Vores team består af en specialiseret overlæge, sygeplejersker samt psykologer. Der er også tilknyttet en socialrådgiver til at rådgive om den socialfaglige del af et behandlingsforløb.

Alle vores behandlere har erfaring med, at udrede og behandle alle psykiatriske sygdomme. De har specialiseret sig i de affektive sygdomme, samt angst og OCD.

Vi har et tæt samarbejde med de andre klinikker i vores afdeling for at sikre, at du får den behandling, som du har behov for.

Behandling af en affektiv sygdom

Vores behandling består af samtaler samt undervisning i - og rådgivning om din sygdom. Vi vil sikkert også foreslå dig at få medicin mod din sygdom. 

Et særligt vigtigt princip i angst og OCD behandling er gradvist, men systematisk at udsættes for de situationer, der udløser angst, og på den måde at lære at håndtere dem i dagligdagen.


Dine pårørende er vigtige, når vi skal finde ud af, hvad du fejler, og hvordan vi bedst behandler din sygdom. Derfor inviterer vi dem ofte med til samtaler sammen med dig.

Vi tilbyder også dine pårørende samtaler alene. For vi ved, at din sygdom påvirker dine nærmeste og deres liv sammen med dig.

Din egen læge er også en vigtig samarbejdspartner for os. Din kommune kan også være det. Derfor samarbejde vi med dem, mens du er i behandling hos os.

Læs mere om affektive sygdomme

Læs mere om:

Her kan du finde en oversigt over Patientforeninger for psykiatriske lidelser.

Info om psykiske sygdomme

Find mere information om psykisk sygdom

Find information i form af film og podcasts, pjecer og artikler samt links og anbefalinger:

 

Revideret 28-10-2020