For at du kan komme i behandling i Afdeling for Psykoser, skal du henvises af din egen læge.

Hvis din læge mener, at du har behov for psykiatrisk behandling, vil han/hun sende en henvisning til Psykiatriens Centrale Elektive Visitation. Her behandles din henvisning af sygeplejersker eller læger, der vurderer, hvilket tilbud om behandling du har brug for.


Har du behov for psykiatrisk hjælp nu og her?

Har du akut behov for psykiatrisk hjælp, kan din læge/vagtlægen henvise dig til Akutafdelingen i Skejby. Her kan du få yderligere hjælp. I dagtimerne skal du henvende dig til din egen læge. Uden for dagtimerne skal du henvende dig til vagtlægen.
 
Vagtlægen træffes året rundt på tlf. 7011 3131 mellem kl. 16 og kl. 8 på hverdage og hele døgnet på lørdage, søndage og helligdage.

Akutafdelingen har åbent døgnet rundt.

Du kan også døgnet rundt ringe til Psykiatrisk Rådgivningstelefon på 7847 0470 og få råd og vejledning.


Sådan henviser din egen læge dig til os

Inden din egen læge kan henvise dig til os, vil han/hun tale med dig.

Din læge vil i den forbindelse nok

  • spørge til hvilke symptomer du har.
  • høre om der er nogle fysiske sygdomme der kan forklare eller påvirke dine psykiatriske symptomer.
  • tale med dig om, at det er vigtigt, at du er enig i henvisningen og indstillet på, at vi sammen med dig kan finde frem til den rette behandling.

Der kan være ventetid, inden du kan komme i behandling hos os

Ventetiden afhænger af, hvor syg du er. Du er altid velkomme til at kontakte os og spørge, hvor lang ventetiden er. Du kan desuden se, hvor lang ventetiden er ved at klikke i menuen til højre (nederst på siden på mobil/tablet).

Du skal derfor være opmærksom på, at Psykiatriens Centrale Visitation vil henvise dig til en afdeling, der har tid inden for to måneder. Det betyder, at du ikke nødvendigvis bliver tilbudt en tid på det sygehus, som ligger tættest på dig.


Du har rettigheder som patient hos os

Når du er henvist til Afdeling for Psykoser, har du selvfølgelig en række rettigheder som for eksempel ret til frit sygehusvalg og ret til behandling senest 60 dage efter henvisning.

Læs mere om dine rettigheder.