Transkraniel magnetstimulation, forkortet TMS, er en behandlingsmetode, der kan modvirke depression. Magnetstimulation kan enten gives alene eller i kombination med anden behandling, eksempelvis medicin.

Unikt behandlingstilbud

Afdeling for Depression og Angst er den eneste psykiatriske behandlingsenhed i Danmark, der tilbyder TMS-behandling til patienter i ambulant behandlingsforløb. Vi tilbyder TMS-behandling til de af vore patienter, som i forvejen har et forløb i Klinik for Depression og Mani.

Behandlingen

Magnetstimulationsbehandling gives på alle hverdage og i 3 uger. Du er vågen under behandlingen, hvor du sidder i en særligt indrettet stol. Magnetfeltet dannes i en glasfiberbeklædt strømspole, som placeres på dit hoved ud for det område af hjernen, der skal påvirkes.

 

Patient modtager TMS behandling

Du vil under behandlingen have en bomuldshat på, som sikrer, at magnetspolen sidder korrekt ved hver behandling.

Den enkelte behandling varer ca. 20 minutter. Under behandlingen bliver du tilbudt ørepropper, som værn mod den støj (klikkende lyd), som apparatet udsender.

I behandlingsperioden følger personalet din tilstand tæt og vurderer løbende, hvor svær din depression er.

Mulige bivirkninger

Behandlingen giver normalt ikke gener. Du kan dog opleve lokalt ubehag i form af en hurtig banken og trækninger i musklerne der, hvor bomuldshatten har siddet.

Enkelte patienter oplever forbigående spændingshovedpine, som forsvinder ved behandling med et mildt smertestillende middel, f.eks. Paracetamol. Nogle patienter oplever øget træthed under behandlingsforløbet.

Mange års forskning i behandlingsmetoden indikerer, at behandlingen ikke medfører langsigtede bivirkninger.