Museum Ovartaci, Aarhus Universitetshospital, Risskov tilbyder et møde med dansk psykiatris historie og en af Europas største samlinger af stor og betagende kunst, skabt af psykisk syge, kaldet l’Art Brut: rå/vild kunst

På Museet færdes man i tæt kontakt med psykiatriens historie, hvor den berømte arkitekt Bindesbölls smukke bygninger fra 1852 og den historiske udstilling tilsammen tegner et billede af livet i en ellers lukket verden

Museet er anderledes ved i det daglige at være afsæt for stor aktivitet – inden for kunst og håndværk, gennem særudstillinger og på andre skabende områder. Det gør Museet levende.

Ovartaci indtager sin naturlige position som den centrale kunstner i Kunstmuseets udstilling og samling. Ovartaci var en sindets globetrotter. Han drog på opdagelse i synerne i sin rige indre verden og vendte tilbage med fantastiske beretninger i ord og billeder om det, han så og oplevede.

"Fremstil håbet og gå bort som en fri mand"
Ovartaci, kunstner og patient

Museets ærinde er afmystificering og nedbrydning af tabuer – vi giver psykiatrien et nuanceret ansigt og formidler viden om psykisk sygdom.

Psykiatrien i Risskov flytter til Skejby - læs mere her

Kontakt

Museum Ovartaci
Aarhus Universitetshospital, Risskov
8240 Risskov
Tlf: 7789 3680